Vecka 3

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna! Hoppas att vi är många som träffas under Vecka 3. 15 – 19 januari 2024

Måndag 15 januari 2024

19.00 – 20.00  GräfsnässalenGöteborgs Internationella Folkdansgrupp – Balkandansarna               
Ideell dansklubb som funnits i Göteborg sedan 1966. Föreningen har danser från Bulgarien, Makedonien, Serbien, Kroatien, Rumänien, Ungern, Armenien, Turkiet, Grekland och Albanien på repertoaren. De flesta danser är i ring eller kedjedanser, sällan pardanser. Du behöver ingen partner för

att vara med. Sedan några år tillbaka dansar de i våra lokaler och är med på denna vecka då vi alla bjuder in varandra att vara med. De bjuder på både levande och inspelad musik.

19.00 – 20.00  Betzsalen, Annexet
Göteborgs Spelmansförbund
Alla spelmän hälsas välkomna att komma och spela med.

20.30 – 21.30  Gräfsnässalen
Dans till ”Jalles” instruktion
Jalle dansade med en grupp som hette Tunhems Lekare under många år. De övade i Västra Tunhem utanför Vänersborg och dansade både svenska och internationella danser. Det gjordes också en massa egen koreografi. Festvalsen, eller Födelsedagsvals till Mona, kommer från Tunhems Lekare. Det är dock bara halva dansen som dansas allmänt. De gjorde ofta helaftons-föreställningar på någon teaterscen. Föreningen finns inte kvar som förening längre, men de som var med träffas och dansar då och då, för att det är så roligt. I september var vi tre dagar i Skåne och dansade från morgon till kväll. Jalle tänker ta upp några pardanser, några bytesdanser och några uppställningsdanser som dansades i Tunhems Lekare samt någon eller några danser från utlandet, t.ex. Spansk vals från Island.
Göteborgs Spelmansförbund spelar till dansen!

Tisdag 16 januari 2024

18.30 –           Gräfsnässalen
Boksläpp – Jubileumsskriften är klar!
Kom och fira med oss! Alla medlemmar har redan fått en personlig inbjudan till detta Boksläpp men vi vill påminna om det. Alla måste anmäla sig via den länk som var ihop med inbjudan.

Vi startar upp med mingel, bubbel och lite snacks i Gräfsnässalen. Sedan blir det dans med nostalgiska inslag till härlig musik. Därefter bjuder vi på en enklare förtäring med dryck samt kaffe och kaka.

Innan vi går hem får alla (ett per hushåll) ett exemplar av Jubileumsskriften

Onsdag 17 januari 2024

19.00 – 20.00  Gräfsnässalen
Pols från Röros
Ulla-Britt Andersson och Peter Nordqvist är ut polskor med fokus på Pols från Röros.
Ingela och Håkan Lindberg spelar.

20.30 – 21.30  Gräfsnässalen
Polska från Norra Grundsund
Kvällen fortsätter med polskor, nu är det Kerstin Harvenberg och Malte Hermansson som lär ut, men fokus på polska från Norra Grundsund.
Ingela och Håkan Lindberg spelar.               

Torsdag 18 januari 2024              

17.00 – 20.30 Lilla Salen
Slöjd
För de yngsta och alla andra gör vi något av tyglappar, t ex en krans att sätta på huvudet, en liten tavla, en fantasifull docka av en toarulle och tygbitar eller liknande. För de lite äldre och vuxna blir det skarvsöm, en traditionell lappteknik. Den användes för att ta tillvara på små lappar av ylle (vadmal eller kläde) och kunde bli till kjolväska, kudde eller, som vi ska göra, en fin liten nåldyna.
Ingen kostnad. Alla är välkomna, barn som vuxna

18.00 – 18.50 Gräfsnässalen
Dans för hela familjen
Ta med hela familjen och kom och dansa tillsammans. Stora som små är välkomna!

Kvällen som följer går i NORDLEK 2024 tecken!
Kanske hinner vi prata lite om vilka som planerar att resa till Arendal och vara med. 

18.00 – 19.00 Betzsalen, Annexet
Musik till samdanserna 
Spelmän från National (Anders, Thomas) och GNDS (Robert, Ingela) var på Svenska Folkdansringens kurs i höstas och lärde sig musiken till samdanserna. De bjuder in till genomgång av musiken innan alla spelmän går vidare till Gräfsnässalen och spelar till dans. Noterna (och inspelningar att lyssna på) finns på www.nordlek2024.no/samdans

19.00 – 21.30 Gräfsnässalen
Samdanserna
Dansledare från GNDS (Ingegerd, Styrbjörn) och National (Matilda, Ingrid) var tillsammans med spelmännen på kurs och lärde sig de nordiska samdanserna till NORDLEK 2024 i Arendal, Norge. De kommer denna kväll att lära ut samdanserna samt informera lite om NORDLEK 2024. 
Musik från gruppen som spelat i Annexet samt alla intresserade spelmän 

Fredag 19 januari 2024              

18.00 – 20.00  Betzsalen i Annexet
Ungdomsdans
“Alla ungdomar från 13 år är välkomna att prova på halvdansk afton.
Nationals ungdomslag varvar populära danska danser med svenska och internationella favoriter till levande musik.”

19.00 –    Gräfsnässalen
Gott och blandat
National, Heimdal och Letsegården kommer att tillsammans bjuda er på en trevlig danskväll med många roliga danser till härlig musik. De första tjugo minuterna ansvarar Letsegårdens ukkulelegrupp för musiken. Därefter bjuds alla spelmän att vara med och spela till dansen.

Händer hela veckan!

Fikaservering

Finns alla kvällar! De flesta kvällarna i Lilla Salen.

Dräktbutiken är öppen:
Måndag, tisdag, onsdag   – Under fikapausen
Torsdag                               16.00 – 20.00
Passa på att kika på allt material som finns till dräkter, hätta eller något annat. Det går bra att komma och få råd och idéer av mycket duktiga och kunniga personer.

God Jul och Gott Nytt År!