Prova på – Nyfiken på vad Folkdans är?

Om du tror att vi alltid bär folkdräkt och har knätofs – så har du fel, men vid våra uppvisningar har vi det gärna! Kom med när vi har prova på och lär dig något nytt!! 

Dans är kreativt. Det är konst. Det är träning. Dans är vad vi gör det till.

Vi har ett kursutbud som passar alla åldrar och ger dig en utmaning!

Har du funderat på att lära dig dansa… eller kanske börja motionera?

Prövat det mesta men har fortfarande svensk folkdans kvar att lära dig? Har du varit på festival och ryckts med i de suggestiva och medryckande tonerna som folkmusiken står för? Vill du pröva en ny motionsform? Skulle du vilja lära känna många andra med danslust och få del av Folkdansringens kultur, fart, lust, gemenskap och värme?

–         Då har vi kursen för dig!

Folkdansringen Göteborg och dess medlemsföreningar anordnar regelbundet nybörjarkurser, du kan ofta välja på flera dagar i veckan och flera platser i och runt Göteborg och flertalet av våra föreningar har lyxen med levande musik till varje kurstillfälle! Kom och lär dig de vanligaste dansformerna på våra nybörjarkurser inom svensk folklig dans såsom polka, vals och schottis eller gå vidare med hambo, mazurka och polska!!

En danskurs handlar om rytm, rörelse, koordination, känsla. Kroppen och själen fylls av både glädje och energi när du dansar. Dessutom är det en bra träningsform som stärker kroppen och ger skön och allsidig motion.

Folkdansringen Göteborg har fantastiska lokaler. i Gräfsnäsgården och dess Annex i Slottsskogen.  Flera föreningarna bedriver sina kurser där men vissa föreningar dansar på andra platser – vill du veta var din närmaste förening är – Klicka här! Våra kurser vänder sig till vuxna, ungdomar och barn från två års ålder – alla är välkomna!

Schema för Folkdansringen Göteborgs kursutbud hittar du genom att – klicka här!

Anmäl dig nu, så att du kan dansa till all härlig folkmusik som spelas på någon av de fantastiska folkmusikfestivaler och spelplatser som finns runt om i Sverige under året – inte minst i Göteborg!

Kurser hösten 2024

Tre folkdanslag kommer att ha kurser (nybörjarkurs / temakurs) hösten 2024:

Folkdanslaget Näverluren

Folkdanssällskapet National

Göteborgs National Dans Sällskap

Besök deras hemsidor via länkarna ovan och läs mer!

Kontakta oss, kom med och lär dig något nytt, så att du kan dansa till all härlig folkmusik som spelas på någon av alla de fantastiska folkmusikfestivaler och spelplatser som finns runt om i Sverige under året – inte minst i Göteborg.

Faktaruta

Vad är Folkdansklicka här!

Skor – Dansskor med lädersula är perfekt men går men går lika bra med andra inneskor att dansa i (rena, torra skor, joggingskor eller liknande).

Kläder – Det kommer säkert att bli svettigt, så en extra t-shirt är inte fel.

Levande musik – Vi har ofta förmånen att ha levande musik till våra kurser och danstillfällen.

Erfarna instruktörer leder kurserna

Friskvårdskuponger – kan man använda på våra kurser