Folkdansringen Göteborg

Folkdansringen Göteborg

Folkdansringen Göteborg tillhör riksorganisationen Svenska Folkdansringen som värnar om demokrati och rättvisa. Vi vill förvalta vårt kulturarv och gör det med övertygelsen om att alla människor är lika mycket värda och skall bemötas med respekt för sin särart. Trygga i vårt kulturarv samverkar vi med kulturer från hela världen.

Kontakta oss

Folkdansringen Göteborg Sekreterare
070 831 17 93
sekr.goteborg@folkdansringen.se

Fler kontaktuppgifter

Styrelse och funktionärer

Fler kontaktuppgifter

Föreningar

Våra medlemsföreningar har ett rikt utbud på aktiviteter under alla veckans dagar. På föreningarnas hemsidor kan du läsa mer om deras verksamhet och bli medlem. Som medlem i en lokalförening kan du även delta i distriktets medlemsaktiviteter.

Läs mer

Sektioner

Våra sektioner en bred verksamhet inom dans, dräkt, musik och slöjd.

Läs mer

Anlita oss

Vi skräddarsyr uppvisningar, dansutlärning och workshops. Vill du ha hjälp med uppvisningar och event med svensk folkdans så kontakta oss!

Läs mer

Tidningen Vävan

Syftet med tidningen är att sprida information om verksamheten till alla medlemmar i Folkdansringen Göteborg och till övriga som läser tidningen.

Läs mer

Historik

Innan samarbetsorganisationen mellan de göteborgska folkdansföreningarna bildades 1920 , hade det funnits folkdansverksamhet i föreningsform i Göteborg sedan början på 1890-talet.

Läs mer