Mönsteranpassning 1.jpg

Kurs i storleksförändring av mönster

Att sy efter ett gammalt folkdräktsplagg, original, behålla karaktären men att få det att passa till min egen eller annan nutida användares kropp. Hur gör man då?

Mönsteranpassning 1.jpg     Mönsteranpasssning 2.jpg

Alla mönster kan förändras i storlek utan att tappa sin karaktär. Under dessa två intensiva dagar kommer vi att lära oss hur man gör.

Lördag 14 och söndag 15 oktober 2023

Med start mitt på dagen på lördagen och avslut ca kl 16 på söndagen

Plats Gräfsnäsgården

Vi har förmånen att kunna erbjuda er

Annika Larsson, Uppsala som kursledare

Annika examinerades som direktris och mönsterkonstruktör vid Textilinstitutet 1980, men har också uppföljande designpedagogisk utbildning från Konstfack. Hennes yrkeserfarenhet inom området är lång, och innefattar både industriell och hantverksmässig produktion. 2007 disputerade hon tvärvetenskapligt i Textilvetenskap och Arkeologi. Annika är en av landets ledande handgraderare och är specialiserad på äldre plagg samt folkliga skärningar. Hon har 20 års erfarenhet av att hålla kurser inom området.

 

Kursavgift endast

1500 kr för medlem i Folkdansringen*

2000 kr för icke medlem

Max antal deltagare 10 personer        Först till kvarn……

Förkunskaper:  Du bör ha viss erfarenhet av att sy och veta hur ett mönster ser ut för att få utbyte av  denna kurs

För att befästa kunskaperna från denna intensiva helg kommer vi att erbjuda er en uppföljningsträff för repetition.  Vi kommer då att hjälpas åt att komma ihåg, och kanske börja jobba med något eget.

Tidpunkt för denna träff bestämmer vi gemensamt.

 

*Funktionärer i Folkdansringen Göteborg betalar samma avgift som övriga medlemmar. Detta är en nödvändighet för att kunna anordna denna kurs. Vi söker givetvis bidrag, och skulle vi få sådant så betalas del av kursavgiften för distriktsfunktionärerna tillbaka.

Välkomna!

Dräktsektionen Folkdansringen Gbg i samarbete med Kulturens

Anmäl dig här  

Frågor eller hjälp med anmälan drakt.goteborg@folkdansringen.se eller telefon Stina Olsson 0724-482307 eller Anita Nyberg 0708-987278