Kalender

Januari 2015
  • Brodera ditt armband

    Kom till oss och lär dig hur man med enkla stygn, pärlor och annat kan skapa vackra, personliga armband genom broderi på kläde. Om du hellre vill göra ett vackert hänge, brosch eller något annat kan du göra det. Endast din fantasi sätter gränserna!

     

  • Danser från Halland

    64 år ung, (till sinnet), började dansa folkdans 14 år gammal, alltså i år för 50 år sedan. Mina systrar hade börjat 2 år tidigare, så när de tyckte jag blivit tillräckligt stor fick jag följa med. 1970 blev jag dansledare efter Gösta Engberg, som ville att jag skulle ta över, så blev det, och så har det bara fortsatt.
    Den 12/1 när jag kommer till Gräfsnäsgården, kan vi kalla det ”Claes blandning”, tycker om det mesta vad det gäller folkdans vill helst dansa det som våra förfäder dansat, annars dansas det mycket danser nu för tiden som är nykomponerade, oftast med dåligt resultat. Jag tycker ni skall komma dit med en spänd förväntan vad blir det för danser ikväll? Med mig har jag fem spelmän som spelar i Vallda Folkdanslag där jag dansar till ”vardags”.
    Vi ses hälsar Claes (Pehrsson)

     

  • Spel

    Göteborgs Spelmansförbund välkomnar alla till sin ordinarie verksamhet. Tag med Ditt instrument och kom och spela med dem.
    Ledare: Medlemmar i Gbg:s Spelmansförbund

     

  • Dräktbutiken

    Passa på och besök butiken! Kika på vad som finns. Träffa Folkdansringen Göteborgs duktiga dräktsektion och framför allt passa på och komplettera till Din dräkt eller kanske bestämma Dig för vilken dräkt Du vill skaffa Dig. Här finns mycket kompetens och mycket material samlat på en plats!

     

  • Bokbinderi

    Man behöver inte ha med sig något utan material kommer att finnas .
    Vänder sig till alla åldrar Ledare: Emily Serleus

     

  • Ballad och sångdans

    Jag upptäckte tjusningen med balladdans på 70-talet. Balladerna har jag delvis efter Martin Martinsson och Lena Larson. Dansen har jag lärt mig på kurs med Birgitta Hylin och på plats på Färöarna. Tänker berätta lite om balladdans/färödans/kvaddans , men framför allt sjunga, leda och dansa balladerna. De svenska medeltida ballader jag kan kommer jag naturligtvis att använda. Det första passet får vi ta som en träning inför det andra passet som blir som en examen!
    Ledare: Biörn Landahl

     

  • Danser från Bohuslän och Dalsland

    Granndistriktet norr om oss kommer att hålla i kvällen. Det kommer att bli danser från
    både Dalsland och Bohuslän. De kommer att blanda och ge. Instruktörerna för kvällen
    är mycket engagerade i arbetet med att se över böckerna med danser från Dalsland och
    Bohuslän.
    Ledare: Gunnar Wockatz och Stefan Stolpe

     

  • Göteborgs Högreståndsdansare

    Göteborgs Högreståndsdansare välkomnar alla som vill vara med att prova på att dansa ”Högreståndsdanser”.
    Ledare: Irene Bergersjö

     

  • Dräktbutiken

    Passa på och besök butiken! Kika på vad som finns. Träffa Folkdansringen Göteborgs duktiga dräktsektion och framför allt passa på och komplettera till Din dräkt eller kanske bestämma Dig för vilken dräkt Du vill skaffa Dig. Här finns mycket kompetens och mycket material samlat på en plats!

     

  • Barndans - 3-6 år

    Sång, dans och lek
    Jessica har dansat i Folkdanslaget Näverluren sedan barnsben och är idag ledare för de allra yngsta dansarna - knattarna. Alla är välkomna att vara med, man får gärna komma i sällskap av en vuxen. Vi dansar, sjunger och leker tillsammans.
    Ledare: Jessica Sandström