För att göra bokningar måste du vara inloggad.

Intern lokalbokning

Januari 2017
 • Knattedans för barn från 3 års ålder

  Knattarna, 3 - 6 år gamla, dansar, sjunger och leker varannan söndag. De håller till i Gräfsnäsgården i Slottsskogen i Göteborg. Ingen utrustning krävs, men ett par halkfria skor är ett plus!

  Ledare är Irene och Anders Bergersjö (0303-746209). Välkommen för att se om du tycker att det är roligt!

   

 • Vecka 3 - Prova på Herrskapsdanser

  Herrskapsdansarna är en del av vuxengruppen. Vi träffas varannan söndag kl. 17:00-19:30 i Gräfsnäsgården. De danser, som dansas här, är från 1700- och 1800-talen. Vi dansar även några danser från tidigt 1900-tal. För att vara med i vår grupp krävs det att man är medlem i FDS National. Vi åtar oss uppvisningar i dessa danser. Vid en sådan uppvisning är vi klädda i krinolin och frack.

  Passa på att "Prova på"!

  Kontakta Irene Bergersjö (0303-746209) för mer information!

   

 • Vecka 3 - Prova på Folkdanser och Gillesdanser

  Allmogegillet bjuder på folkdanser och gillesdanser och Göteborgs Spelmansförbund spelar till dansen.

  Det blir dans från kl 18.30. Klockan 20.00 - 20.30 servers det fika till en billig penning. Kl 20.30 tar dansen vid igen till härlig musik.

  Alla är hjärtligt välkomna!

   

 • Vecka 3 - Prova på Dräktbutiken

  - en av landets mest välsorterade butiker för dräktmaterial

  Specialitet är dräktmaterial till de Västsvenska dräkterna, särskilt Bohuslän. Men det finns också mycket annat material, såsom lintyger till skjortor, kattuner (blommiga bomullstyger till förkläden), kläde, stor sortering av bomullsspetsar och sidenband, halskläden av bomull eller siden, strumpor, givetvis sybehör såsom lintråd i olika grovlek och färg, vax, mm mm

  Viss litteratur om dräkt finns att köpa, vykort mm.

   

 • Vecka 3 - Prova på Kadriljer

  Här kommer lite smakprov på vad Västanvind bjuder på. Det blir Kadriljer från Torp (Orust), Holm o Ågarp  (Halland) och Nysätra (Västerbotten). Små fyraparskadriljer blir det också: Pionjär polkakadrilj samt B-salskadrilj mm.

  Passa på tillfället och kom!

   

 • Vecka 3 - Prov på Högrestadsdanser

  Göteborgs Högreståndsdansare bjuder in till dans i Gräfsnäsgårdens Annex och önskar alla hjärtligt välkomna att komma och vara med.

   

 • Vecka 3 - Fixa

  Fika till billig penning serveras

   

 • Vecka 3 - Prova på Skotska samkvämmsdanser

  Västanvind fortsätter med Skotska samkvämsdanser innehåller bl a flera små   Gräfsnässalen danser som t. ex. Nice to see you, Tennessee mixer och Welcome samt flera fyraparsdanser.

  Passa på att Prova på!

   

 • Vecka 3 - Prov på en bred repertoar

  Fyra föreningar i samklang lär ut några av sina danser. Polskedanslaget, Skallsjö, Skjortor o Särkar samt Victoria visar och lär ut några ur sina respektive repertoarer. Det kommer att bli varierande palett av danser till musik av skickliga spelmän.

  ”Onsdagsföreningarna” hälsar alla danslystna välkomna!

   

 • Vecka 3 - Prova på Fika

  Fikaservering till en billig penning