Vi bjuder in till häftig dans


Föreningarnas inriktning varierar. Tveka inte att besöka oss! Folkdansringen har ett rikt utbud på aktiviteter under alla veckans dagar.

 Förening o adress

Dag o Tid

   

 

 

         
Folkdanslaget Kongahälla

Kvarnkullen. Kvarngatan 8. Kungälv

 Måndag. 19.00-21.30 Vuxna    

Folkdanslaget Näverluren

Allégården. Södra Allégatan 4

 

 

 

Torsdag kl 18.00 - 18.45 Knattar

Torsdag kl 18.00 - 19.15 Barn

Torsdag kl 19.30 - 21.00 Ungdomar

Torsdag kl 19.30 - 21.00 Vuxna

 

 

 

 

 

 

Folkdanslaget Västanvind

Gräfsnäsgården. Landskapsstugevägen 2

 Tisdag kl 19.15 - 21.30 Vuxna      

Folkdanssällskapet National

Gräfsnäsgården. Landskapsstugevägen 2

 

 

 

 

 

Fredag kl 18.00 - 19.30 Barn

Fredag kl 18.00 - 20.00 Ungdomar

Fredag kl 18.15 - 19.45 Spelgrupp

Fredag kl 20.00 - 22.30 Vuxna

 

Söndag Udda veckor kl 16.00 - 17.15 Knattar

Söndag Jämna veckor kl 17.30 - 20.00 Herrskapsdansare

 

 

 

 

 

 

 

Folkdanssällskapet Victoria

Gräfsnäsgården. Landskapsstugevägen 2

 Onsdag kl 19.00 - 21.30 Vuxna     fds Victoria

Göteborgs  National Dans Sällskap 

Gräfsnäsgården. Landskapsstugevägen 2

 Torsdag kl 19.00 - 21.30 Vuxna      

Heimdal Bygdegille

Nordengården. Stockholmsgatan 16

 Fredag kl 19.30 - 22.30 Alla åldrar    

  

Letsegårdens Hembygdsgille

Kyrkbyskolan. Prästvägen 11

 

 Fredag kl 19.30 - 22.00 Vuxna    

Polskedanslaget

Gräfsnäsgårdens Annex
Landskapsstugevägen 2

 Onsdag kl 19.00 - 21.15 Vuxna och Ungdomar      

Skjortor o Särkar Polskesnurren

Gräfsnäsgården. Landskapsstugevägen 2

  Onsdag jämna veckor kl 19.00 - 21.30 Vuxna  

 

   

 

       

 

Gräfsnäsgårdens Annex - i dagligt tal Annexet, är ett modernt och flexibelt hus som är byggt och anpassat för Folkdansringens behov. I entréplan finns en danssal, ett kapprum, ett mötesrum och ett litet kök samt två toaletter varav den ena är handikappanpassad. Lokalerna lämpar sig för kursverksamhet, möten och fester. I källaren finns en slöjdsal och en vävstuga samt ett litet mötesrum med pentry.

DSC 0017 2Boka Annexet

I Annexet pågår det verksamhet under veckans alla vardagskvällar. På helgerna dukas det ofta upp till bröllop, kalas eller dop.
Vill du hyra Annexet dagtid eller för tillställningar på helger kontakta Solveig Starfors via e-post
till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0709 372908.

Tillgänglighet
Annexet har en handikapptoalett på entréplanet och är försedd med en ramp som leder upp till ytterdörren. På handikapptoaletten finns skötbord.
Pälsdjur är inte tillåtna i huset av hänsyn till allergiker.

Hyra lokal

Den som hyr Annexet på lördag kväll har normalt tillgång till lokalen från fredag kväll klockan 20.00 till söndag morgon klockan 09.00. Söndagshyrare kan normalt få tillgång till lokalen från kl 10.00. Dagtid går det att hyra Annexet alla vardagar fram till klockan 17.00.
Hyresgästerna tar med sig den mat och dryck man önskar.

 

Konferenser & kurser

Dagtid går det att hyra Annexet alla vardagar fram till klockan 17.00. Whiteboard och blädderblock finns i lokalen. Övrig utrustning framgår av nedanstående presentation.

Stora salen

Den stora salen i Annexet rymmer 50 personer och salen kan lätt dukas till fest för sittande gäster. Lokalen är ca 7 x 8 meter. I köket på entréplan finns en spis, micro, kyl & frys, kaffebryggare, vattenkokare och termosar. Servisen består av matservis med vin- och vattenglas samt kaffeservis för 50 personer. I köket finns dessutom en snabb diskmaskin. Det finns 11 bord (1,8 x 0,7 m) med stolar. Det finns en mindre musikanläggning och ett piano samt en väggfast whiteboard.
Efter tillställningens slut återställer och städar hyresgästen lokalen inom ovan angiven tidsrymd. Annexet är utrustat med automatiskt brandlarm kopplat direkt till Brandförsvaret, varför rök av olika slag inte får förekomma i lokalerna.

Annexet

Mötesrummet

Mötesrummet som ligger på entréplan är i anslutning till köket och kan både användas som konferensrum eller fikaplats likväl som extra köksyta vid fest. Rummet är utrustat med en väggfast whiteboard. 

Slöjdsalen & vävstugan med dess fikautrymme

I Annexets källarplan finns en välutrustad slöjdsal för trä-, silver- och läderslöjd. Vävsalen har åtta vävstolar och all utrustning för att kunna väva allt från band till mattor. Läs mer om slöjd genom att klicka här! En naturlig mötesplats för slöjdarna är det lilla fikautrymmet i källarplanet vilket är utrustat med ett pentry, kaffe- och tekokare samt Annexets frys. Fikarummet kan användas som grupprum vid konferens/kurs.

Hur hittar jag till Gräfsnäsgården och Annexet i Slottsskogen?

Med kollektivtrafik tar man sig lättast till Gräfsnäsgården genom att åka spårvagn/buss till Linnéplatsen. Därifrån är det bara några minuters gångväg in i Slottsskogen. Med bil parkerar man smidigast vid Änggården, nära Botaniska Trädgården, alternativt på Vegagatan, närmast Slottsskogen.

Motorfordonstrafik i Slottsskogen är i princip förbjuden. För varu- och godstransporter till och från Annexet finns dock generellt tillstånd. In- och utfart måste då ske via Vegagatan. Någon parkering får inte ske på gårdsplanen framför byggnaderna. Ett par parkeringsplatser finns på baksidan av Gräfsnäsgården till vilka parkeringstillstånd erhålles.

Dansens Dag, 29 april, firas över hela världen