Våra arrangemang gamla versionen

Vi gillar att arrangera!

Flera gånger per år arrangerar vi aktiviter som är öppna för alla att vara med och delta på. Ett axplock av sådana aktiviteter listas i det följande. Välkomna!

Slottsskogsstämman
På försommaren varje år anordnas Slottsskogsstämman. Det är en mysig och intim spelmansstämma som arrangeras i och omkring Gräfsnäsgården i Slottsskogen.  Stämman bjuder på allspel, buskspel, workshops i spel, sång och dans, mat- och fikaservering, scenframträdanden och mycket mer. På kvällen finns det goda möjligheter till dans till en mängd olika spelsugna grupper.

Dans på dansbananIMG 7383 2
Under sommaren bjuds det upp till dans till levande musik på utomhusdansbanan vid Gräfsnäsgården i Slottsskogen. Kom och njut till bra musik och trevlig dans i en underbar sommarmiljö.

Nationaldagsfirande
Sedan flera år firas Sveriges Nationaldag traditionsenligt i Slottsskogen.
Vid Gräfsnäsgården bjuds det varje år på ett digert och varierat program. Det här är en dag då det erbjuds något för alla. På programmet står sång med manskör, dans för och med barn och vuxna, scenprogram, utställningar, hantverkare, lotterier och en stor fikaservering med hembakat.

Midsommar
Vid midsommartid när naturen är som finast i Sverige är det tradition att dansa kring midsommarstången. Dansa små grodorna till Folkdansringens lekledning eller bara titta och lyssna på fantastiska folkdansuppvisningar. Folkdansringen arrangerar tillfällen under hela midsommarveckan där det är välkommet att både titta och att delta i midsommarfirandet. KontaktaFolkdansringen om du vill anlita oss – klicka här!

Folknöjesdag
I början av september har vi öppet hus tillsammans med de andra landsskapsstugorna i Slottsskogen. Kom och se vår dans-, dräkt och slöjdverksamhet. Det finns dessutom nybakat tunnbröd och en kaktävling. Se program i kalendariet.

I kalendariet ser du detaljerna om våra arrangemang – klicka här!