Kalender

Visafton - Heimdal värdförening
Måndag, 23 Juli 2018, 19:30 - 20:30
Övrigt
Träffar : 297

Nordic Sessions


Inför årets sommarturné har Kultur i Halland och Kultur i Väst spänt bågen lite extra. Vi har handplockat fyra tunga folkmusiker, två från Irland och två från Sverige. Under några dagar i augusti 2017 lät vi dem träffas och musicera. Mötet blev en succé, musikmagin är ett faktum och vi kan nu stolt presentera vår drömkvartett: musikaliska äventyraren Nuala Kennedy, folk/bluegrass-ikonen John Doyle, mångfacetterade Lisa Eriksson Långbacka och multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius.

Nuala Kennedy (IRL) sång, flöjt
John Doyle (USA/IRL) gitarr, mandola, sång
Lisa Eriksson Långbacka (SWE) dragspel, sång
Esbjörn Hazelius  (SWE) gitarr, mandola, fiol, sång

Mer om musikerna:
John Doyle (IRL) gitarr, mandola, sång
John Doyle är ett av de tyngsta namnen i folk/celtic- och bluegrassvärlden. Som gitarrist och sångare har han samarbetat med de flesta stora artister inom denna musikaliska sfär. Mest känd för en svensk publik är han kanske som medlem och grundare av gruppen Solás och i duo med fiolspelerskan Liz Carroll. De senaste åren har John varit en del av konserten ”Transatlantic Sessions” en årlig sammankomst och turné med start i Glasgow under Celtic Connections, där Aly Bain och Jerry Douglas bjuder in artister från USA, Kanada, Irland, Skottland och England. I alla samarbeten är det underbart att uppleva Johns kraftfulla och inspirerande musikalitet och energi.
www.johndoylemusic.com

Nuala Kennedy (IRL) sång, flöjt
Irish Times beskriver henne som "En flöjtspelare och kompositör av anmärkningsvärd finess, orädd för det okända". Från Glasgow till Hawaii, The Yukon till Cape Cod, Kalifornien till Drogheda, är Nuala Kennedy en musikalisk äventyrare som är känd världen över för sin karakteristiska sång och sitt underbara flöjtspel. Nuala startade sin professionella bana i gruppen Fine Friday som hade sin bas i Skottland. Hon är nu tillbaka i på Irland efter några år i USA och har också en egen trio, Nuala Kennedy Band.
www.nualakennedy.com/

Lisa Eriksson Långbacka (SWE) dragspel, sång
Lisa Eriksson Långbacka har sitt ursprung i folkmusik men hennes öppenhet gentemot andra genrer tar henne mellan olika musikaliska världar. Från samarbete med pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon nominerades till årets dragspelare i februari 2015 . Lisas samarbete med Lisa Rydberg i gruppen ”LISAS” har rönt stor uppmärksamhet.
www.lisalangbacka.com

Esbjörn Hazelius (SWE) gitarr, mandola, fiol, sång
Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin och Eitre, och dessutom varit musikalisk motor bakom bland andra Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Hans musikaliska livsresa har varit både lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta i alla sammanhang. Esbjörn är även en återkommande musiker i MTA:s egen produktion Jul i Folkton.
www.mtaprod.se/artister/esbjorn-hazelius/

KAFFESERVERING - finns innan föreställningen!