Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Danskurs i Skånska danser
Lördag, 25 Mars 2017, 09:30 - 16:30
Kurser
Träffar : 653
Kontakt Folkdanslaget Näverluren / Lena Hedborg. Mobil 072 311 47 87

Folkdanslaget Näverluren bjuder in till denna danskurs i samarbete med Folkdansringen Göteborg och Kulturens

    

Kurs i Skånska danser!

    

Ta chansen att lära dig några härliga danser från Skåne.

     

Dessa danser kommer att vara diplomdanser under polskemärkesuppdansningen i Dalarna 2017. Danserna vi får lära oss är Svingedans, Bugadans, Birenbomskan, Slängpolska, Norska Polskan, Odina Jönssons schottis, Möllevitt & Köra till Särslöv.

    

Danserna är mycket omväxlade, användbara & roliga och några av danserna utmanar dig på ett speciellt sätt som du kommer att märka om du deltar i kursen.

           

Instruktörerna heter Stina & Lennart Jeppsson och de har dansat sen barnsben. De berättar att musik och dans har gått och går som en röd tråd genom livet för dem. Att just polskedansen fascinerar dem beror till stor del på den magi som finns i musiken. När sen dansen stämmer överens med välljudande instrument uppnår vi fullständigt harmoni, säger de. De har varit ledare för sin folkdansförening i cirka 20 år och därefter har det blivit pardans, polske- och bygdedans för hela slanten och det fortsätter de med. Kurser har de haft i olika distrikts regi, veckoslutskurs på Visingsö. Danmark och Holland. Deras mål och förhoppning är att kunna sprida glädje och kunskap till nutida och kommande generationer med bl a de skånska danserna.

       

  • Sista anmälningsdag 13 mars Klicka här för att komma till anmälan
  • Pris 400 kr / person. Soppa till lunch och fika ingår i priset
  • Samling kl 09.30 med kaffe/te
  • Kursen håller på till cirka 16.30 med avbrott för lunch
Plats Gräfsnäsgården, Slottsskogen